„Neringa“ – oficialus „If“ Vilniaus pusmaratonio viešbutis

Viešbutis „Neringa“  yra įsikūręs pačiame Vilniaus centre. Šiandien „Neringa“  savo svečius pasitinka atsinaujinusi ir išsaugojusi turtingą istorinį palikimą ir svetingumo tradicijas. Viešbutyje „Neringa“ istorija harmoningai dera su moderniais sprendimais. Interjere vyrauja autentiški elementai, kuriuos įkvėpė lietuviškas pajūrys, vyrauja meninės formos, šiltos spalvos.

1960 m. brolių architektų Algimanto ir Vytauto Nasvyčių suprojektuotas viešbutis „Neringa“ pirmą kartą atvėrė savo duris. Kartu su restoranu „Neringa“ šis projektas tapo architektūriniu lūžiu, nacionaliniu modernizmo simboliu bei svarbiu įvykiu kultūrinėje visuomenėje. Praėjus daugiau nei 100 metų nuo pastatymo, 2021 m. pavasarį viešbutis buvo atidarytas po trejų metų renovacijos. Autentiškus viešbučio dizaino sprendimus ir idėjas įkvėpė legendinio restorano „Neringa“ tematika – lietuviškas pajūris, šiltos spalvos, meninės formos, vietinės medžiagos.

Restoranas „Neringa“ – vienas ryškiausių XX amžiaus 6-ojo dešimtmečio lietuviškos architektūros kūrinių. Nuo pat įsikūrimo tai buvo kultinė bohemos, inteligentijos susibūrimo vieta, o savo dvasią, stilių ir interjerą restoranas išsaugojo iki šių dienų. Atidarytas 1959 lapkričio 6 d. Vilniuje. Projekto koncepto, pavadinimo ir įgyvendinimo autoriai – broliai architektai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai. „Neringos“ pavadinimą įkvėpė tuo metu pasirodžiusi Mykolo Sluckio knyga „Milžinai nenorėjo karaliais būti“, pasakojanti Kuršių nerijos atsiradimo legendą.

„Neringa“ pastate įsikūrę trys skirtingo stiliaus ir paskirties barai: žavingasis „Rooftop Baras“ – atviras šiltuoju sezonu viešbučio stogo terasos baras su vaizdinga Vilniaus panorama 360̊˚; jaukusis „Lobby Baras“ – unikalaus interjero baras greta viešbučio registratūros, kasdien siūlantis pasimėgauti šviežiais desertais ar atsigaivinti kokteiliu; ir išskirtinis „Basement Baras“ – restorano „Neringa“ rūsyje įsikūręs, jau du dešimtmečius skaičiuojantis baras – jauki, neįpareigojanti aplinka, puikiai tinkanti tiek oficialiems renginiams, tiek privatiems vakarėliams.

Šiais metais viešbutis „Neringa“ pusmaratonio dalyviams turi ypatingą pasiūlymą:
85 EUR už standartinį kambarį vienam asmeniui;
98 EUR už standartinį kambarį dviem asmenims;
95 EUR už verslo klasės kambarį vienam asmeniui;
108 EUR už verslo klasės kambarį dviem asmenims.

Norėdami pasinaudoti pasiūlymu, pusmaratonio dalyviai kviečiami kreiptis el. paštu reservations@neringavilnius.com ir, paminėjus kodą NERINGA_VM, bus suteiktos specialios aukščiau nurodytos kainos.

Į kainą įskaičiuoti pusryčiai ir PVM. Miesto mokestis (2 EUR už suaugusįjį asmenį už nakvynę) neįskaičiuotas.