„If“ Vilniaus pusmaratonis bėgimo varžybose – visi bėgikai apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų

Didžiausias sostinėje pavasario startas – Vilniaus pusmaratonis šiais metais dalyvius pasitiks atsinaujinęs. Generaliniu varžybų partneriu tampa draudimo bendrovė „If“. Organizatoriai šiemet kelia dar didesnius tikslus: šviesti visuomenę apie fizinį aktyvumą, dar labiau populiarinti bėgimo sportą ir įrodyti, jog bėgimas yra itin smagus ir ambicingas sportas.

Renginio organizatoriai apie partnerystę praneša su džiaugsmu„Džiaugiamės galėdami garsiai pristatyti renginį nauju vardu – „If“ Vilniaus pusmaratonis. Tikime ir tikimės, kad einant koja kojon su naujuoju generaliniu rėmėju, galėsime pasiekti užsibrėžtų tikslų, išpildyti dalyvių lūkesčius bei gerinti renginio kokybę. Esame dėkingi „If“ draudimui už pasitikėjimą ir viliamės, kad šis gražus bendradarbiavimas ir vieningi tikslai mus ves pirmyn.” – teigia VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Gediminas Pajėda.

 

Bėgimo dalyviai – apdrausti nuo nelaimingų įvykių

Generalinis renginio rėmėjas dalyvius pasitinka ne tuščiomis. Kiekvienas registruotas varžybų dalyvis bus apdraustas nuo nelaimingų atsitikimų bėgimo metu. Deja, bet traumos sporte nėra išvengiamos, tad be skatinimo nuolatos stebėti savo sveikatą bei fizinę būklę, „If“ dalyviams bėgimo metu suteikia draudimą, kad ryžtis dalyvauti būtų ramiau. Draudimo išmoka priklausys nuo patirtos traumos ir jos kompleksiškumo.

Anot draudimo bendrovės „If“ vadovės Lietuvoje Žanetos Stankevičienės, traumų baimė neturėtų trukdyti fiziniam aktyvumui – reguliariai sportuojantys, savo fizinę formą palaikantys žmonės neretai yra atsparesni įvairiems sužeidimams, ištinkantiems buityje, pavyzdžiui, keliant sunkius daiktus ar slystelėjus ir parkritus.

Draudimo bendrovės vadovė Lietuvoje priduria, kad su sportu, ypač profesionaliu, visada yra susijusi rizika, tačiau tai darant nuolat, klausantis savo kūno, naudos ją atsveria. „Mums svarbu ne tik būti šalia savo klientų ištikus sunkumams, bet ir paskatinti visuomenę prevenciškai rūpintis savo sveikata užsiimant fizine veikla. Judėjimas padeda palaikyti gerą ne tik fizinę, bet ir emocinę būklę, sportuojant, o ypač tai darant gryname ore, išsiskiria vadinamas laimės hormonas, kuris stiprina atsparumą stresui, padeda atsipalaiduoti, mažina įtampą“, –  sako ji.

Varžybos – puiki proga paskatinti darbuotojų fizinį aktyvumą

Šiuolaikinis žmogus dažnai daug laiko praleidžia sėdėdamas prie kompiuterio, tad natūralu, mažėja jo fizinis aktyvumas, o tai ne retai atveria duris įvairiems skausmams, stuburo problemoms, bendram kūno raumenų silpnumui. Labai svarbu ne tik aktyvios pertraukos darbo metu, tačiau ir veikla, kuria užsiimame prieš ir/ar po darbo. Bėgimas – puikus būdas stiprinti širdį, gerinti ištvermę bei atrasti daugiau ramybės ir laiko sau. Dėl to „If“ Vilniaus pusmaratonis skatina įmones iš anksto registruotis pasirinktai distancijai – ne tam, jog visa komanda vieną kartą išbėgtų pasipuošę įmonės marškinėliais, o tam, jog nuosekliai ruoštųsi, reguliariai judėtų, o jau atėjus renginio dienai – lengvai ir linksmai kartu su komanda įveiktų trasą.

Fizinis aktyvumas yra neatsiejama sveiko gyvenimo būdo dalis, o kartu ir viena iš veiklų, į kurią įsitraukia ir didžioji dalis „If“ darbuotojų. „Įmonėje turime tradicijas, skatinančias darbuotojų fizinį aktyvumą – žingsnių iššūkiai, praktikavimas rinktis dviratį darbinėms kelionėms – šiam tikslui biuruose turime bendro naudojimo dviračius. Visa tai apima ne tik darbuotojų fizinę sveikatą, bet kartu ir atspindi mums svarbius tvarumo tikslus“,  –  dalinasi Žaneta Stankevičienė. Šios ir panašios iniciatyvos darbo aplinkoje yra būtent tai, ką dažniau norėtųsi matyt ir kitose įmonėse.

 

 „If“ Vilniaus pusmaratonis – netradicinė bėgimo šventė

Kitaip nei įprastos bėgimo varžybos, „If“ Vilniaus pusmaratonis vyksta šeštadienį, vakare, prieš leidžiantis saulei, tad senamiesčio gatvės pasipuošia auksine spalva, o palaikymas kaip niekada didelis – mieste gausu žmonių, išėjusių pasigerėti vakarėjančios sostinės grožiu. Galima sakyti, jog „If“ Vilniaus pusmaratonis – savotiškas vakarėlis, skirtas visiems bėgimo aistruoliams: čia galima bėgti 5, 10 kilometrų, pusę maratono (21 km) bei organizuojamas mažųjų bėgimas vaikams nuo 2 iki 12 metų, tad savo distanciją atras kiekvienas.

Bėgimo šventė nebūtų šventė be muzikos – ji čia skamba visame mieste: netrūksta atlikėjų, muzikantų, dainininkų ir komandų, kurios su muzika ir šūksniais palaiko savo distanciją įveikti nusprendusius bėgikus. Šios linksmos ir energingos varžybos vyks jau gegužės 25 d. vakare Vilniuje, startas – Katedros aikštėje, o joms registruotis patogiai galima www.manobegimas.lt puslapyje.